بسم رب المنتظر
ازدواج یعنی تبدیل شدن من به ما، یعنی سوار شدن در کشتی آرامش حتی با وجود مواج بودن و طوفانی بودن دریای زندگی،
ازدواج یعنی مأیوس کردن شیطان از غارت گنجینه ی عفت و بلند شدن فریاد واحسرتای این دشمن قسم خورده،
ازدواج یعنی پرواز دو روح به سوی قله های رشد و تکامل،
ازدواج یعنی بسترسازی جهت شکوفایی و رشد و مدیریت استعدادها در سایه عقل و وحی،
ازدواج یعنی حضور پر رنگ در کلاس عشق و ایثار،
ازدواج یعنی برگ مهم و مؤثری از دفتر انتخابهای زندگی که می تواند سعادت و شقاوت یک انسان را رقم بزند،
ازدواج یعنی لحظه گشودن درهای رحمت و برکت الهی و اجابت دعا،
و ازدواج یعنی لحظه شیرین شدن کام دل با مقدس ترین پیوند محبت و دوستی.
ازدواج یعنی حضور پر رنگ در کلاس عشق و ایثار، ازدواج یعنی برگ مهم و مؤثری از دفتر انتخابهای زندگی که می تواند سعادت و شقاوت یک انسان را رقم بزند.
آیا تاکنون به حکمت این جمله ی پیامبر مهربانمان فکر کردید که فرمودند: "در اسلام هیچ بنایی ساخته نشده است که نزد خداوند محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد."
من همیشه از خودم می پرسیدم از بین همه بناهای مقدس مثل مسجد به عنوان کانون عبادت و بندگی حق، مدرسه و دانشگاه به عنوان مراکز علم آموزی و رشد و پیشرفت یا مؤسسات خیریه جهت امدادرسانی و کمک به ضعیفان جامعه که همه اینها مقدس و محبوب هستند، چرا پیامبر بزرگ اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) ازدواج را به عنوان محبوبترین یا مقدس ترین بنا یاد می کنند؟
وقتی با تأمل و تدبر به این سخن حکیمانه و سایر سخنان ایشان در باب ازدواج نگاه کردم به لطایف و ظرایفی برخوردم. به این نتیجه رسیدم که شاید حکمت این جمله در این باشد که ازدواج پایه و بنیان شکل گیری یک خانواده و مهد رشد و تربیت انسان های متعالی است. انسانهای رشد یافته و تربیت شده ای که جامعه سالم و قدرتمند را پایه گذاری می کنند.
بدیهی است در جامعه ای که خانواده های آن از سلامت و سعادت برخوردار نباشند اساس و پایه آن جامعه و سایر مراکز مهم و تأثیر گذار آن لرزان و نابود شدنی است؛ پس به خاطر همین است که ازدواج در دین ما به عنوان یک مستحب مؤکد و یا حتی واجب مورد تأکید واقع شده است. از آن طرف هم به علت همین اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده در سالم سازی روح آدمی و جامعه، این امر مهم همیشه مورد طمع شیطان و دشمنان قسم خورده انسانیت قرارگرفته است. آنچه مسلم است این است که بدانیم نگرش ها و بینش های ما نسبت به مقوله ازدواج، مفهوم آن، فضائل و دست آوردهای آن، معیارها و ملاک های ما در این انتخاب حیاتی و انگیزه ها و اهداف ما از این امر الهی در استواری و سلامت این پیوند، تأثیرات غیر قابل انکاری دارد.
یقینا هرچه برای این امر مهم با مطالعه، تفکر، تدبر و مشورت سرمایه گذاری ارزشمند تری انجام دهیم از ثمرات آن بیشتر بهره مند می شویم. اما متأسفانه این روزها علی رغم اطلاعات وسیع و گسترده، کلاسها و کارگاه های خوب در این خصوص، باز هم شاهد جهل و غفلت جوانانمان در عرصه این انتخاب مهم هستیم چرا که به نظر می رسد هنوز ارزش و جایگاه این مهم در سعادت دنیایی و اخروی انسان برای همه جوانان ما تبیین نشده است. علامه محمد تقی جعفری (رحمه الله) به دختران و پسران جوان می فرمودند: "آیا برای 50 سال زندگی مشترک نمی خواهید 50 ساعت وقت بگذارید، فکر کنید، مطالعه کنید یا به سخنرانی بزرگان در این زمینه گوش دهید؟"
در اسلام هیچ بنایی ساخته نشده است که نزد خداوند محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد.
http://zen